Anasyaurah
music Player goes here
[ ]







  • Al kisah hari ini...
  • Its Anugerah...
  • Segmen Hobi Saya : Blogwalking + Follow
  • MOBILE
  • CROQUETTE..JOM BUAT!
  • HATI SEDIH...
  • BLUE TO RED...SENIOR!
  • ~~MATI OTAK~~
  • Kenangan menjelma....
  • Cita-cita saya?? ON Saturday, 28 January 2012 AT 10:01 pm
    Tajuk ayat macam budak2 nak buat karangan je kan...he3...
    Kalau cakap pasal cita2 ne..comfirm!n memang tak salah semua org ada....
    kita study kadang2 just nak capai cita-cita ja....semua fikir macam ne kan dulu...masa kecik2....sya pun sama...he3


    First masuk tadika...mesti dah set dalam kepala....sy nak jadi apa...nak jadi doktor r...cikgu r...apa2 jela...
    sya punya cita masa tu nak jadi cikgu je...nak mengajar anak bangsa supaya menjadi seorang yang lebih baik...he3...
    itulah reason kalau cikgu tya....he3...masa ne tak terfikir apa2 pun..yang kenal hanya cikgu..doktor..n polis..serius!yang lain memang tak tahu kerja apa...

    masuk sekolah rendah..dah terbuka sikit....kalau cikgu tya...nak jadi apa???semua berebut...nak jawab dulu...sebab...cita2 tak boleh sama......uwa...
    Dalam hati dok fikir...apa nak jadi ne...hentam ajala...
    disebabkan my mom is tailor....so terfikir....sy nak jadi fesyen designer cikgu!!nak design baju2 yang cantik2...boleh jadi terkenal...p luar negara....best 2...
    lepas tu kalau buat apa2 berkaitan cita2 memang sya tulis pereka fesyen r..konon macam tera sangat melukis..padahal..lukis pokok jadi hutan...!!
    memang sya tak ada bakat dalam lukis2 ne....

    Selepas itu..cita2 bertukar....nak jadi pensyarah la...sya memang minat...gaji pun tinggi kan..waktu 2 dah pandai pasal gaji2 ne..dah semakin besar kan..bila tengok lecturer mengajar..sangat suka....



    Then...bila dah masuk sekolah menengah...dan ambil aliran sains...my ambition dah bertukar....
    i like chemistry very much!!n teacher yang mengajar 2 juga...menarik...senang faham..
    suka giler bila waktu kimia....result pun okay r...huhu...n dalam otak dah set...
    i want to be a pharmacist...i like medicine....i like kimia....he3...
    so....nak jadi pharmacist bukan senang..result kena gempak kot...struggle2..!!
    Lepas spm r saat paling takut....nak dapat result 2..penentu kot..nak amek bidang apa....
    Result tak okay...huhu...takat lepas matrikkulasi je...tak seperti diharapkan......
    so..........i go to matriculation.....still my aim is to be a pharmacist...macamana pun sya nak kerja dalam bidang perubatan juga!!tak kira!!!(bolehke macamni??)
    habis sem satu....i get a tawaran  to study at IMR...
    Sya pernah apply SPA dulu....so..baru dapat...
    jeng3....susah nak buat keputusan ne kot....nak tinggal matrik ke tak..syg o....
    Istikharah...Allah tunjuk jalan....
    so...sya ikut flow....Sya p IMR....study 4 medical laboratory technology..
    yang ne dah comferm dapat kerja.....sebab under Kementerian Kesihatan..
    so...now i am.....

    A training of medical lab tech...alhamdulillah..hujung tahun ne habis...n InsyaAllah kalau dipanjangkan umur sya akan jadi seorang MLT...tak ada dah cikgu...tak ada pereka fesyen...n tak ada pharmacist....

    Setiap apa yang kita inginkan....apa yang kita nak...Allah dah tetapkan...macamana pun angan2 or cita2 kita..tinggi mana pun kita...kalau Allah dah tetapkan begitu..begitulah kita...

    "Kun Fayakun"----> Jadilah engkau,lalu enjadilah ia

    Allah know better...mungkin ini yang terbaik...sya tak kenal pun juruteknologi makmal perubatan ne...
    dan tak pernah terfikir pun nak kerja ne...mungkin ini cara Allah nak tolong Sya...
    segalanya dipermudahkan...sya rasa seronok je...terbuka ja untuk minat bidang ne....syukran!!

    Notatanganku---> Doakan sya ye...he3..




    0 comments

    back | >Newer Post